BLOG

Hazımsızlık  Karın Şişkinliği

Hazımsızlık Karın Şişkinliği

Biz size burada ensık görülen nedeni açıklayacağız. Midemiz alınan gıdalar için DEPO, ÖGÜTME, SÜZGEÇ görevi görür. Dolu olduğunda  hacmi 2 litredir.Etkin bir sindirim için gıdalar  bir  milimetreden küçük parçalara ayrılmalıdır. Çünkü bu,  gıdaların mideden barsağa geçmesi için gereklidir. Ve mide, bu kadar küçük parçalara ayırmak için gıdaları tekrar tekrar öğütür sindirir. Üstelik yağ, şeker, yoğun sıvılar barsak geçişini geçiktirir.  Bu arada yutulan havada ayrı bir şişkinlik nedenidir. Normal bir beslenmede yemek yendikten 2 saat sonra, mide tüm içeriğini barsaga gönderir.  Eğer biz besinleri hızlı ve yetersiz çiğnersek bu süre uzar. Bu şişkinlik  olarak karşımıa çıkar. Örneğin hızlı yenilen yağlı bir kebapla beraber içilen şerbetin  şişkinlik hissi yaratması normaldir. 

Mide ilaçların uzun süre gereksiz kullanımı midenin hazım sistemini bozar ve gıdalar daha uzun süre midede kalır şişkinlik oluşturur.Bu nedenle bu ilaçların doktor tavsiyesi dışında sürekli kullanımı diğer bir hazımsızlık nedenidir. Unutmayın kullanılan her ilaçın mutlaka bir yan etkisi vardır. Tamamen masum bir ilaç halen üretilmemiştir.


« BLOG LİSTESİNE GERİ DÖN

Whatsapp'tan mesaj yazmak için tıklayınız

WHATSAPP

Whatsapp hattımızdan müşteri temsilcimiz ile görüşebilir hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.

MESAJ YAZ

ANLAŞMALI KURUMLAR

Groupama Sigorta
Güneş Sigorta
Ak Sigorta
İş Bankası Sigorta
SGK
İmece Danışmanlık
Acıbadem Sigorta
Milli Reasürans
Güncelleme Tarihi 23.07.2024
Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindirHekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.
© Copyright 2021 Rentek Diyaliz Merkezleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Web Tasarım : GWT
Whatsapp'tan mesaj yazmak için tıklayınız