BLOG

Grip Aşısı

Grip Aşısı

Grip aşıları 1960 yılından itibaren Avrupada kullanılmaktadır.

Grip; damlacık yoluyla bulaşan , ciddi iş gücü kaybına neden olan, bazı kişilerde  akciğer hastalıklarına, hatta ölümle sonuçlanabilen rahatsızlıklara neden olan ciddi bir hastalıktır.

Gripten korunmanın en iyi yolu aşılanmaktır. Gribe neden olan dolaşan  influenza virusları heryıl değişmektedir.  Kuzey yarım küre için grip sezonu sonbahar kış aylarıdır. Ekim ayı aşılanmak için en iyi zamandır. Aşıya kanulması planlanan viruslar bir önceki sezonun şubat ayındaki grip viruslarına karşı üretilmektedir.

6 ayadan büyük tüm kişiler bilinen bir kontrendikasyonu yoksa aşılanmalıdır. Aşı yapıldıktan sonra mutlaka yapılan kişi 15 dakika gözetim altında tutulmalıdır. Yumurta allerjisi olanlara aşıya daha önce reaksiyon gelişmişse yapılmamalıdır. Bilinen yumurta alerjisi var ancak aşıya reaksiyon göstermemişse uygulamadan sonra 30 dakika gözetim altında tutulmalı ve hastane ortamında yapılmalıdır. 65 yaş üstü hastalara çift doz yapılması önerilir. Burundan aşı uygulaması yararı az olduğundan önerilmemektedir. Aşının lokal reaksiyon ve hafif grip benzeri semptomlar dışında önemli bir yanetkisi yoktur. Milyonda bir oranında birtakım nörolojik hastalıklara neden olabilir. Özellikle diyalize giren kronik rahatsızlığı olan hastalar başta olmak üzere diğer kalp, şeker ,kan hastalığı v.b olanlar ,yaşlı düşkün kişler, sağlık personeli, toplu yaşanan ve kalınan yerlerde bulunan çalışan kişiler mutlaka aşılanmalıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                  


« BLOG LİSTESİNE GERİ DÖN

Whatsapp'tan mesaj yazmak için tıklayınız

WHATSAPP

Whatsapp hattımızdan müşteri temsilcimiz ile görüşebilir hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.

MESAJ YAZ

ANLAŞMALI KURUMLAR

Groupama Sigorta
Güneş Sigorta
Ak Sigorta
İş Bankası Sigorta
SGK
İmece Danışmanlık
Acıbadem Sigorta
Milli Reasürans
Güncelleme Tarihi 23.07.2024
Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindirHekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.
© Copyright 2021 Rentek Diyaliz Merkezleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Web Tasarım : GWT
Whatsapp'tan mesaj yazmak için tıklayınız